Cancer Grand Challenges Future Leaders Conference 2024

Wednesday 13 November to Friday 15 November Novotel Barcelona City, Spain

Day/Time	Wednesday 13 November	Thursday 14 November	Friday 15 November
08:00		Breakfast with your	Breakfast
08:15 08:30		Cancer Grand Challenges team	Optional talk: Funding opportunities from the NCI,
08:45		Panel discussion: Introduction to the five new teams tackling cancer	CRUK and ERC
09:00			
09:15 09:30		inequities, early-onset colorectal cancers, solid	Cancer cachexia (CANCAN)
09:45		tumours in children & T-cell receptors	
10:00		Develop novel therapies to target unique features in	Role of microbiota in cancer (OPTIMISTICC)
10:15	Social activity for early arrivals	solid tumours in children (NexTGen)	
10:30 10:45		Break (30min)	Break (30min) "Meet the Expert" sessions
11:00		"Meet the Expert" sessions	
11:15		Understand how cells and tissues maintain "normal"	
11:30 11:45		phenotypes whilst harbouring oncogenic mutations (PROMINENT)	Cancer Grand Challenges Collaboration Sandpit: Fostering career-long interactions with your peers
12:00		w cancer impacts people? Reflections from Patient	
12:15		Advocates	
12:30			
12:45 13:00		Lunch (1 hr) "Meet the Expert" sessions	Lunch (1 hr) "Meet the Expert" sessions
13:15			
13:30		Patient Advocacy - Practical tips on how to	Keynote: Developing T-cell based immunotherapy
13:45 14:00	Registration	incorporate the voice of patients in your research	approaches for childhood cancer Karin Straathof, UCL, London
14:00			Collaboration session two:
14:30		Tissue specificity of some cancer genes (SPECIFICANCER)	Perfecting your pitch
14:45 15:00			Break (30min)
15:15	Welcome and introduction to Cancer Grand Challenges	Break and group photo (30min)	
15:30		Role of extrachromosomal DNAs in cancer	Challenge-setting pitches
15:45	Keynote: To be confirmed	(eDyNAmiC)	
16:00 16:15	To be commed		Awards and conference close
16:30		Collaboration session one:	
16:45	Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker	Strategic thinking and challenge-setting	
17:00 17:15	Break (15min)	Break (15min)	
17:30			
17:45			
18:00 18:15	Poster session one	Poster session two	
18:15			
18:45			
19:00		Transport to reception (walking tour or buses)	
19:15 19:30			
19:45	Novotal Parcolona City roofton welcome recention		
20:00	Novotel Barcelona City rooftop welcome reception	Networking evening at Sant Pau Modernist Hospital	
20:15 20:30		Enjoy a standing dinner and an optional tour of the	
20:30		World Herritage site	
21:00			
21:15	Free V		
21:30 21:45	Free time	Transport	
22:00			
4		· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·	